Якщо Трамп приїде в Україну, я готовий з ним поїхати на фронт, – Зеленський

Якщо Трамп приїде в Україну, я готовий з ним поїхати на фронт, – Зеленський

Президент Володимир Зеленський висловив готовність до діалогу з Дональдом Трампом та наголосив, що у разі приїду політика в Україну готовий разом з ним направитись на фронт.

"Я його публічно запрошував. Але це залежить від нього. Звичайно, ми готові, тому що всі кандидати, представники обох партій, повинні  знати, що відбувається на цій війні. І якщо пан Трамп приїде, я готовий поїхати з ним на фронт. Якщо в нас буде розмова, про те, як закінчити війну, ми повинні продемонструвати тим, хто приймає рішення, що ж значить ця справжня війна. Не те, що пишуть про це в інстаграмі, а справжня війна", – заявив глава держави під час Мюнхенської конференції з питань безпеки.

Зеленський наголосив на тому, що Сполучені Штати дуже багато зробити для народу України і українці їм за це вдячні. Водночас президент зауважив, що якщо наша країна "залишиться одна", то агресор спочатку знищить нас, а потім і Балтику та Польщу.

Раніше глава української держави говорив, що заяви Трампа про те, що він може зупинити війну росії проти України за 24 години, якщо переможе на президентських виборах у США цього року, трохи лякають. Він пояснив, що у такому разі Трамп "самостійно прийматиме рішення без обох сторін, без нас". 

Як писав "Ми-Україна", напередодні спікер Палати представників США Майк Джонсон оголосив перерву в її роботі без винесення на голосування законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю й Тайваню. Голосування за законопроєкт допомоги союзникам мало відбутися 16 січня, але його скасували. Палата представників повернеться до роботи 28 лютого.

 

 

Головне