Якщо ти мобілізаційного віку, то маєш бути в Україні, - Зеленський

Якщо ти мобілізаційного віку, то маєш бути в Україні, - Зеленський

Чоловіки призовного віку, які нині знаходиться за кордоном, мають повернутися на Батьківщину і або воювати за Україну, або працювати та сплачувати податки. На цьому під час підсумкової конференції в швейцарському Давосі наголосив глава української держави Володимир Зеленський. 

Президент підкреслив, що це питання справедливості та закону.

"Це питання про справедливість, це не питання до жінок, дітей або людей немобілізаційного віку - вони вільні. Це питання закону і справедливості: якщо ти мобілізаційного віку, ти маєш бути в Україні і це факт. І далі ти будеш воювати або працювати", - сказав він. 

Зеленський нагадав, що заробітна платня одного українського військовослужбовця -  це податки, які сплачують шість-вісім людей. Кошти, які Україна отримує від союзників та партнерів на це не використовується.

Нагадаємо, днями естонська прем'єр-міністерка Кая Каллас заявила, що Естонія не буде видавати Україні чоловіків мобілізаційного віку, адже це не їхня справа й Україна має сама звертатись до своїх громадян із відповідними закликами.

Як писав "Ми-Україна" раніше, омбудсман Дмитро Лубінець наголосив на тому, що працівники ТЦК не мають права перевіряти документи та затримувати чоловіків на вулиці. 

Головне