Якщо рф не погодиться з умовами Саміту миру, ми примусимо її здатися, - Мелоні

Якщо рф не погодиться з умовами Саміту миру, ми примусимо її здатися, - Мелоні

Якщо російський диктатор Володимир Путін не погодиться з умовами миру, росію змусять здатися. 

Про це заявила прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні на другий день Саміту миру у Швейцарії.

"Захищати Україну означає об'єднати зусилля міжнародної спільноти для її підтримки. Якщо росія не погодиться з умовами, ми змусимо її здатися. Ми повинні встановити мінімальні умови для цієї дискусії", - зазначила вона.

Мелоні вкотре підкреслила, що війна в Україні є агресією проти суверенної держави. Вона зазначила, що Зеленський завжди може розраховувати на Італію та ЄС загалом.

"Мир в Україні не означає, що Україна має здатися, як вважає президент Путін. Це не так. Висувати такі умови неправильно. Треба розвіяти наративи путінської пропаганди. Зараз обговорюються три важливі питання: продовольча, радіаційна та гуманітарна безпека. Ми маємо дослідити, що можна зробити на основі цієї дискусії. Італія хоче продовжувати брати участь у цьому та допомогти Україні дивитися у майбутнє", - підкреслила прем'єр.

13 червня Зеленський зустрівся з прем'єркою Італії Мелоні. Сторони обговорили підтримку України системи протиповітряного захисту.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, друге пленарне засідання в рамках Саміту миру завершилось. Далі запланована спільна пресконференція, попередньо, за участі шістьох президентів. 

Головне