Ізраїль розриває зв'язки зі Space X через рішення Маска повернути інтернет в Газу

Ізраїль розриває зв'язки зі Space X через рішення Маска повернути інтернет в Газу

Ізраїльська влада оголосила про розірвання зв'язків з американської приватною аерокосмічною компанією Space X. Відповідну заяву міністр зв'язку Ізраїлю Шломо Караї зробив на тлі рішення засновника компанії Ілона Маска використовувати системи Starlink у Секторі Гази.

"ХАМАС використовуватиме його (Starlink - ред.)  для терористичної діяльності. У цьому немає сумнівів, ми це знаємо, і Маск це знає. ХАМАС - це ІДІЛ. Можливо, Маск захоче обумовити це звільненням наших викрадених немовлят, синів, дочок, людей похилого віку. До того часу мій офіс припинить усі зв’язки зі Starlink", - написав Караї в соцмережі X у відповідь на твіт американського бізнесмена.

Як відомо, Маск 28 жовтня заявив про готовність повернути в Газу інтернет за допомогою Starlink. У Секторі Газа відучора практично повністю відсутній телефонний зв'язок та інтернет.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я Гази заявило, що станом на 28 жовтня загинули вже 7703 палестинців. За даними відомства, серед жертв 3595 дітей.

Як писав "Ми-Україна" раніше, днями американський мільярдер Ілон Маск, який неодноразово робив скандальні заяви стосовно повномасштабного вторгнення рф в Україну, закликав "відновити нормальні відносини" з росією.

Головне