Ізраїль почав наземну операцію проти "Хезболли" в Лівані

Ізраїль почав наземну операцію проти

Ізраїльські сили оборони (ЦАХАЛ) розпочали обмежену наземну операцію на території Лівану, спрямовану проти угруповання "Хезболла". Про це повідомляє The Guardian.

Бронетехніка ЦАХАЛ перетнула кордон і увійшла в прикордонні райони Лівану. Метью Міллер, речник Держдепартаменту США, заявив, що метою операції є знищення інфраструктури "Хезболли" поблизу кордону. Генерал ізраїльської армії Авів Амірі уточнив, що ЦАХАЛ націлений на ліквідацію тунелів, укріплених позицій та складів зброї угруповання.

Ліванські медіа повідомляють про інтенсивні обстріли та танковий вогонь по прикордонних селах поблизу північних районів Ізраїлю, зокрема Метула, Місгав-Ам і Кфар-Гіладі. Телеканал Al Arabiya стверджує, що ізраїльські танки увійшли в місто Рмейш на півдні Лівану.

У відповідь на дії Ізраїлю ліванська армія заявила про "передислокацію та перегрупування сил". За інформацією CNN та Reuters, ліванські військові евакуювали спостережні пости на південному кордоні та відступили щонайменше на п'ять кілометрів вглиб країни.

The Washington Post раніше повідомляла, що Ізраїль інформував США про плани наземної операції в Лівані, незважаючи на тиск з боку американської адміністрації щодо уникнення масштабного вторгнення.

Нагадаємо, Іран утримається від військової підтримки шиїтського руху "Хезболла" в Лівані. На цьому наголосив офіційний представник МЗС країни Насер Канаані під час прес-конференції, яку транслював телеканал SNN.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у ранок, на 30 вересня, Ізраїль провів військову операцію в столиці Лівану - Бейруті. Про це повідомило видання Reuters.

Головне