Ізраїль почав евакуацію міста Сдерот біля Сектору Гази

Ізраїль почав евакуацію міста Сдерот біля Сектору Гази

Ізраїльське місто Сдерот стало першим, яке буде повністю евакуйовано перед наземною операцією Армії оборони Ізраїлю в Газі.
Про це повідомляє The Times Of Israel.
 
Заступниця мера міста Елад Калімі сказала, що близько двох третин населення вже евакуйовано, ще кілька тисяч покинуть Сдерот найближчим часом.

За оцінкою Калімі, приблизно 10% жителів Сдерота, а це близько трьох тисяч людей, все ж попри небезпеку відмовляються від евакуації.

Нагадаємо, Єгипет планує провести міжнародну зустріч щодо Сектору Гази для розгляду подій, які відбуваються там в останній тиждень.

Наразі уряд Єгипту активізує взаємодію з регіональними та міжнародними організаціями. Це необхідно для надання допомоги та її доставки до Сектора Гази. У заяві Єгипту не розголошуються подробиці щодо того, коли відбудеться зустріч та кого запрошено.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, після нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль у суботу, 7 жовтня, стосункам ізраїльського прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху та російського президента Володимира Путіна прийшов кінець.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.