Після нападу ХАМАС на Ізраїль стосункам Нетаньяху та Путіна прийшов кінець, - ЗМІ

Після нападу ХАМАС на Ізраїль стосункам Нетаньяху та Путіна прийшов кінець, - ЗМІ

Після нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль у суботу, 7 жовтня, стосункам ізраїльського прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху та російського президента Володимира Путіна прийшов кінець.

Про це повідомило видання The Wall Street Journal. Як зазначається, Путін та Нетаньяху зберігали "теплі стосунки" навіть у найскладніші часи. Після вторгнення рф в Україну і потепління відносин росії із заклятим суперником Ізраїлю - Іраном - не змогли підірвати співпрацю очільників двох держав.

Путін та Нетаньяху також підтримували зв'язок телефоном. Прем'єр Ізраїлю заявив про позаблоковий підхід до війни в Україні і відмовився надавати українським військам летальну допомогу або системи протиповітряної оборони, незважаючи на тиск Заходу.

Проте після вторгнення терористів ХАМАС на територію Ізраїлю, ймовірно, тепле спілкування Нетаньяху з Путіним припинилося, пише видання. Путін став одним із небагатьох лідерів, які не дзвонили ізраїльському прем'єру, аби висловити співчуття щодо загибелі понад 1300 громадян Ізраїлю внаслідок атаки ХАМАС.

Журналісти видання переконані, що у Москви є свої причини, аби вітати війну на Близькому Сході. Крім того, напередодні президентських виборів у рф, які пройдуть у березні 2024 року, Путін шукає способи відволіктися.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, терористи ХАМАС утримують у секторі Гази 126 осіб, яких було взято у заручники під час нападу на Ізраїль.

Головне