Із Нагірного Карабаху за 10 днів вимушено виїхали майже 85 тисяч людей

Із Нагірного Карабаху за 10 днів вимушено виїхали майже 85 тисяч людей

Із Нагірного Карабаху за 10 днів вимушено виїхали майже 85 тисяч людей. Про це повідомила речниця прем'єр-міністра Вірменії Назелі Багдасарян, цитує "Эхо Кавказа".

У вірменському уряді повідомляли, що зареєстрували 51 тисяча біженців. З них житлом забезпечили приблизно 14 тисяч людей.

За даними Єревана, у невизнаній "Нагірно-Карабаській республіці" проживали 120 тисяч етнічних вірмен.

Як писали "Ми-Україна" раніше, тисячі вірмен, які проживають у Нагірному Карабаху обрали полишити регіон після того, як минулого тижня він був взятий під контроль Азербайджаном. Люди кинулись масово виїжджати після того, як Баку 24 вересня оголосив про зняття багатомісячної блокади єдиного коридору до Вірменії – Лачинського коридору.

Перші групи переселенців з Нагірного Карабаху на вірменську територію почали прибувати ще два дні тому. За даними медіа, станом на ранок 27 вересня більше як 28 000 з 120 000 етнічних вірмен регіону вже перетнули кордон.

“Військова перемога Азербайджану над анклавом, який раніше перебував поза контролем Баку, тиждень тому спровокувала один із найбільших рухів населення на Південному Кавказі з часів розпаду Радянського Союзу”, – пише видання.

Головне