Ісландія офіційно закрила своє посольство у росії

Ісландія офіційно закрила своє посольство у росії

Ісландія з 1 серпня 2023 року офіційно закрила своє посольство у росії, яке розташоване у Москві. Про це повідомив уряд країни на сайті.

"З сьогоднішнього дня призупинено роботу посольства Ісландії в Москві", - йдеться в повідомленні.

Крім росії, посольство Ісландії в Москві представляло Ісландію у Вірменії, Білорусі, Казахстані, Киргизстані, Молдові, Таджикистані, Туркменістані та Узбекистані. Наразі представництво буде здійснюватися Міністерством закордонних справ Ісландії в Рейк'явіку.

Ісландський уряд заявив своє рішення тим, що "функціонування посольства в Москві в нинішніх умовах не відповідає пріоритетам зовнішньополітичної служби".

"Рішення про закриття діяльності посольства не означає припинення політичних відносин між країнами. Як тільки дозволять умови, акцент буде зроблено на відновленні діяльності посольства Ісландії в Москві", – заявив ісландський уряд.

Нагадаємо, МЗС Ісландії у червні вирішило припинити роботу свого посольства в російській федерації. Крім того, країна вимагає обмежити роботу російського посольства в Рейк’явіку та знизити рівень дипломатичного представництва.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, парламент Ісландії визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу. “За” відповідне рішення проголосували 48 депутатів.

Президент Володимир Зеленський у вівторок, 14 березня, зустрівся з прем’єр-міністеркою Ісландії Катрін Якобсдоттір. Вони обговорили підтримку України та боротьбу нашої країни проти росії. Під час зустрічі з Катрін Якобсдоттір президент обговорив роботу з притягнення рф до відповідальності за воєнні злочини та перспективи відбудови України.

Головне