Іран заявив про успішне випробування балістичної ракети дальньої дії

Іран заявив про успішне випробування балістичної ракети дальньої дії

Збройні сили Ірану відзвітували про успішний запуск балістичної ракету дальньої дії з одного зі своїх військових кораблів. Про це повідомив командувач Корпусу вартових ісламської революції (КВІР), генерал-лейтенант Хосейн Саламі, пише інформаційне агентство Fars News Agency.

"Одна балістична ракета великої дальності була успішно запущена з військового корабля ВМС КВІР у рамках спільної співпраці Повітряно-космічних сил КВІР та ВМС КВІР", - заявив він. 

За його словами, це досягнення показує, що Іран має змогу завдати ураження по будь-якій цілі, оскільки його судна можуть вирушити у будь-яку точку світу. Саламі застеріг США та Ізраїль від будь-яких дій в бік Тегерану, оскільки вони будуть зустрінути ракетним ударами по їх військових позиціях та інтересах в регіоні. 

Як відомо, у січні Іран вдарив балістикою дальньої дії по об'єктах у Сирії та Іраку. У Тегерані заявили, що били по позиціях терористів та ізраїльському шпигунському центру. Удар, як заявили в іранському МЗС, був здійснений у відповідь на теракт у місті Керман 3 січня 2024 на міському цвинтарі під час церемонії з нагоди річниці загибелі Касема Сулеймані.

Нагадаємо, на початку року WSJ дізналось, що росія має намір закупити ракети в Ірана для завдання ними ударів по України. За даними видання, рф можу отримати перші поставки вже цієї весни. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, також росія закупила ракети у Північної Кореї і вже застосовує їх для ракетних обстрілів України. 

Головне