Імітація присутності росіян: на Херсонщині накопичення боєприпасів рф немає

Імітація присутності росіян: на Херсонщині накопичення боєприпасів рф немає

В Херсонській області відбувається так звана "імітація присутності росіян", хоча насправді накопичення боєприпасів російської федерації там немає.

Про це в ефірі "Ми-Україна" розповів радник міського голови Херсона Роман Головня.

Він зазначив, що росіяни бояться накопичувати там боєприпаси, адже їх одразу уразять наші Сили оборони.

"Ближче до Херсона або до Каховської ГЕС - є лише імітація присутності росіян. Вони накопичують техніку і боєприпаси ближче до Криму - в Чаплинському, Каланчацькому, Генічеському, Скадовському районах", - розповів він.

Варто додати, що російське окупаційне військо упродовж усіє минулої ночі здійснювало хаотичний обстріл Херсона. Снаряди летіли по цивільній інфраструктурі обласного центру, включно з будинками містян, магазинами та складськими приміщеннями.

В цілому у ніч проти 3 лютого внаслідок обстрілу Херсона виникло три пожежі. Співробітникам ДСНС доводилось вгамовувати полум’я під ворожим вогнем. 

“Вночі 3 лютого виникла пожежа в складських приміщеннях одного із торговельних центрів. Снаряд потрапив у відділ з піротехнічними виробами, тому горіння супроводжувалось вибухами та феєрверками, крім того, ворог почав повторні обстріли”, – йдеться у повідомленні.

Як писав "Ми-Україна" раніше, влада Норвегії пообіцяла придбати 54 танки Leopard. Танки Leopard надійдуть на озброєння в період із 2026 по 2031 рік. Вартість операції оцінюється приблизно в 19,7 млрд норвезьких крон (близько 2 млрд доларів).

Головне