Ігнат пояснив, чому повітряну тривогу у Києві оголосили після вибухів

Ігнат пояснив, чому повітряну тривогу у Києві оголосили після вибухів

Сигнал повітряної тривоги у Києві під час ракетної атаки на столицю 11 грудня почав лунати вже після перших вибухів. Речник командування  Повітряних сил ЗС України Юрій Ігнат зазначив, що так сталось через дуже високу швидкість, з якою рухаються балістичні ракети.

"Це відбулося не вперше. Ви знаєте, що таке балістика. Вона летить надзвичайно швидко, буквальні лічені хвилини є для того, щоб відреагувати протиповітряній обороні і знищити її, що і було зроблено", - сказав він.

За словами Ігната, поки невідомо, якими саме балістичними ракетами росіяни атакували Київ цієї ночі, фахівці вивчають двигуни збитих ракет, щоб встановити їх тип. Ворог здійснював пуски з з північного напрямку, а саме з території Брянської області. 

Речник ПС додав, що у Києві є надзвичайно багато цілей, по яких сьогодні міг цілити ворог, тому що саме було ціллю "ми вже, на щастя,не дізнаємося" 

Нагадаємо, сьогоднішня ранкова атака стала повторенням повітряного нападу, здійсненого на столицю рівно рік тому - 11 грудня 2022 року. Через падіння уламків у Бортничах травмувань зазнали четверо людей, є руйнування. Жодного з постраждалих госпіталізовано не було - всім необхідну медичну допомогу надали на місці. Окрім ракет ворог атакував Україну вночі і майже двома десятками ударних дронів, усі їх було знищено на півдні.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на бойовому чергуванні у Чорному та Азовському морях станом на ранок 11 грудня перебуває по одному кораблю російського флоту.

Головне