Ігнат: Погрози Путіна про патрулювання МіГ-31К у Чорному морі спрямовані для країн НАТО

Ігнат: Погрози Путіна про патрулювання МіГ-31К у Чорному морі спрямовані для країн НАТО

Погрози президента російської федерації Володимира Путіна про патрулювання неба над Чорним морем винищувачами з "Кинджалами" спрямовані на посилення напруженості, але кардинально нічого не змінюють для Сил оборони України. Про це заявив речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат у коментарі "Українській правді".

"Для України нова заява агресора особливо нічого не змінює, росія і так щодня загрожує нашій країні різноманітними видами озброєння. А заяву схибленого диктатора хай краще прокоментував би його прессекретар", - зазначив Ігнат.

За його словами, з технічного боку характеристики аеробалістичної ракети Х-47 "Кинджал" дозволяють рф запускати її по території України як із північного, так і зі східного напрямків, акваторія Чорного моря - це лише ще один напрямок.

Крім того, авіація противника щодня патрулює там повітряний простір.

Також речник припускає, що погрози російського президента більше спрямовані для країн НАТО, які потенційно потрапляють до зони ураження "Кинджалів".

“Країни-партнери, ймовірно, підніматимуть у повітря свої винищувачі для перехоплення російських МіГів у нейтральному повітряному просторі над Чорним морем”, - додав Ігнат.

Зазначається, що ракета Х-47 здатна нести і тактичний ядерний боєзаряд, як і крилаті ракети "Калібр" на російських кораблях у Чорному та Азовському морях.

Нагадаємо, що в України є майже всі компоненти ППО, які нам обіцяли партнери.

Як повідомляли “Ми-Україна”, Білорусь може розгорнути виробництво дронів і постачати їх росії, адже і раніше мала базу для виготовлення такого озброєння на своїй території.

Головне