Ігнат розповів про мету російських атак бойовими дронами

Ігнат розповів про мету російських атак бойовими дронами

Російські війська намагаються атакувати територію України за допомогою іранських дронів-камікадзе для того, щоб виявити місця розташування протиповітряної оборони та виснажити її. Про це повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

За його словами, росіяни намагаються виявити також алгоритими переміщення української ППО.

"Раніше більше застосовували комбіновано разом із ракетами. Зараз вони виснажують ППО, виявляють місця (розташування - ред). Той самий радіолокаційний літак А-50 злітає, коли по шахедах нами ведеться бойова робота, він фіксує місця пусків з наших зенітних ракетних систем. Таким чином виявляють та роблять алгоритм, звідки ми пускаємо, як переміщаємось", - пояснив речник Повітряних сил.

Ігнат також зазначив, що атака, яку було здійснено у ніч проти 27 лютого, відрізняється від попередніх. На цей раз окупанти запускали дрони з Брянської області, а не зі східного узбережжя Азовського моря.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо у ніч проти 27 лютого вчергове випустило по Україні ударні безпілотники типу Shahed. З 14 випущених БпЛА українські оборонці збили 11.

Пізніше стало відомо, що нічна атака по Хмельницькому, здійснена росіянами із застосуванням дронів-камікадзе, забрала життя двох людей. Обидва чоловіки були рятувальниками. Загалом внаслідок нічної атаки поранення отримали четверо осіб. Усіх їх доставили до медичних закладів.

Також напередодні командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук розповів, що сили протиповітряної оборони з вересня 2022 року знищили понад 650 крилатих ракет та понад 610 дронів-камікадзе. Ними російські загарбники атакували територію України.

Головне