Hyundai E&C готова долучитись до розширення атомної генерації в Україні

Hyundai E&C готова долучитись до розширення атомної генерації в Україні

Південнокорейська Hyundai Engineering & Construction, що входить до складу Hyundai Group, висловила готовність взяти участь в українських проєктах з розширення атомної генерації, а також впровадження спільних інноваційно-дослідницьких проєктів. Про це повідомив регіональний директор компанії у Європі та Північній Африці Хьон Хван Пак за підсумками переговорів з главою "Енергоатому" Петром Котіним.

Котін під час зустрічі розповів про "атомні" амбіції Україні, зокрема про наміри звести нові реакторі на ХАЕС та запровадження в країні технології малих модульних реакторів (SMR).

"Задля досягнення поставлених цілей ми зацікавлені у співробітництві з новими партнерами. Тож Hyundai E&C міг би брати участь у цих проєктах", – зазначив очільник оператора діючих атомних електростанцій України.

Хьон Хван Пак, як зазначається, висловив бажання поглибити співпрацю між Hyundai E&C та "Енергоатомом". За його словами, компанія не проти участі в українських проєктах. 

На додачу, Котін розповів партнеру про ситуацію, в якій зараз перебуває захоплена росіянами Запорізька АЕС.

Як відомо, торік листопаді Hyundai E&C підписала меморандум про взаєморозуміння з "Укренерго" стосовно співпраці у дослідженні можливостей розвитку системи передачі електроенергії в Україні.

Нагадаємо, у січні 2024 року голова українського Міненерго Герман Галущенко заявив, що процес будівництва чотирьох нових енергоблоків на Хмельницькій АЕС розпочнеться вже цього року.

Як писав "Ми-Україна" раніше, від початку широкомасштабного вторгнення потужності атомних електростанцій в Україні скоротились на майже 50%. 

Головне