ГУР звільнило 400 гектарів лісу та знищило полк окупантів на півночі Харківщини

ГУР звільнило 400 гектарів лісу та знищило полк окупантів на півночі Харківщини

Підрозділи ГУР МО України провели успішну операцію зі звільнення 400 гектарів лісового масиву на північ від Липців Харківської області, знищивши майже полк російських окупантів.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Підрозділи активних дій “Артан”, “Kraken” та Міжнародний легіон здійснили операцію з зачистки лісового масиву поблизу Липців на півночі Харківської області. У результаті операції українським розвідникам вдалося захопити батальйонний район оборони російських військ, знищивши три мотострілецькі батальйони, загін “Шторм” та розвідувальну роту сьомого окремого мотострілецького полку 11-го армійського корпусу збройних сил рф.

Також українські військові взяли в полон російських військовослужбовців, що створює можливість для обміну та повернення українських захисників із російського полону. Після успішної зачистки 400 гектарів лісу, становище російських військ на цьому напрямку значно погіршилося, наближаючись до критичного.

“Особливістю операції стало те, що вдалося завести піхоту 13 бригади НГУ “Хартія” з незрівнянно низькими втратами. Це приклад чудової співпраці професійних спецпризначенців і лінійного підрозділу”, - йдеться у повідомленні.

В ГУР зазначили, що успіх операції створює сприятливі умови для подальшого витіснення російських окупантів із півночі Харківської області.

Як писали “Ми-Україна” раніше, президент України Володимир Зеленський презентував у Верховній Раді п'ятипунктний План перемоги 16 жовтня.

Головне