ГУР та МЗС провели евакуацію громадян України з Лівану

ГУР та МЗС провели евакуацію громадян України з Лівану

За дорученням президента України Володимира Зеленського, ГУР МО та МЗС організували евакуацію 30 українців з Ливану через погіршення безпекової ситуації. Всі евакуйовані вже в безпеці в Польщі.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України в Telegram.

Серед евакуйованих 21 жінка та дев’ятеро дітей. Їх зустріли українські консули та представники ГУР МОУ, які забезпечують всю необхідну допомогу та супровід до України. 

“Україна стала однією з перших у світі, хто успішно здійснив  евакуацію своїх громадян з Лівану. Як і в попередніх випадках криз і збройних конфліктів за кордоном, Україна демонструє лідерство у турботі про своїх людей”, - йдеться у повідомленні. 

Українські дипломати заздалегідь попередили громадян про небезпеку і рекомендували залишити Ліван. ГУР МО та МЗС продовжують роботу щодо надання допомоги українцям у Лівані та організації подальшої евакуації тих, хто виявить бажання залишити країну.

Громадянам, які вирішили залишитись у Лівані, рекомендується уникати місць масового скупчення, не брати участь у демонстраціях, дотримуватись заходів безпеки та правил перебування іноземців, відстежувати повідомлення місцевих органів влади та мати при собі документи. Також радять утриматись від поїздок до територій, що межують з сирійським та ізраїльським кордонами.

Як писали “Ми-Україна” раніше, за тиждень до України повернули 23 дитини з тимчасово окупованих територій.

Головне