ГУР та МЗС евакуювали з Лівану 179 людей, серед яких 134 українців

ГУР та МЗС евакуювали з Лівану 179 людей, серед яких 134 українців

Українські дипломати та розвідники успішно провели чергову операцію з евакуації громадян з Лівану. За дорученням Президента України, Міністерство закордонних справ спільно з Головним управлінням розвідки Міністерства оборони організували повернення 179 осіб, серед яких 134 українці. Про це повідомляє МЗС.

"1 жовтня 2024 року за дорученням Президента України Міністерство закордонних справ України та Головне управління розвідки Міністерства оборони успішно здійснили чергову операцію з евакуації громадян, які перебували в Лівані", - йдеться у повідомленні.

Серед евакуйованих українців – 22 дитини та 112 дорослих. Також допомогу в поверненні отримали 45 громадян інших держав, зокрема Польщі, Чехії, Литви, Молдови та Бразилії. Не залишили напризволяще і домашніх улюбленців – двох собак та кота.

Ця операція стала третьою в серії евакуаційних місій з Лівану, що здійснюються через погіршення безпекової та економічної ситуації в регіоні. Загалом за три місії вдалося евакуювати 234 особи, з них 189 – громадяни України.

"Ця операція стала частиною ширших зусиль з повернення українських громадян через погіршення безпекової та економічної ситуації в регіоні. У рамках трьох евакуаційних місій з Лівану було евакуйовано 234 особи, зокрема 189 громадян України та 45 іноземців", - наголосили в МЗС.

МЗС окремо відзначило важливу роль Польщі та авіакомпанії SkyUp у проведенні евакуації. Завдяки злагодженій роботі всіх залучених сторін операція пройшла успішно, і люди змогли безпечно повернутися додому.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Ізраїльські сили оборони (ЦАХАЛ) розпочали обмежену наземну операцію на території Лівану, спрямовану проти угруповання "Хезболла". Про це повідомляє The Guardian.

Головне