ГУР: Найманці з Непалу масово дезертирують з російської армії

ГУР: Найманці з Непалу масово дезертирують з російської армії

Найманці з Непалу масово дезертирують з російської окупаційної армії. Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони.

За даними ГУР, непальці, яких держава-агресор найняла на війну в Україні, масово втікають з військових частин через значні втрати та погане ставлення командування.

"Втеча найманців з Непалу, закріплених за військовою частиною 29328 зс рф, спричинена величезними втратами у "м’ясних штурмах", жорстоким ставленням московитських польових командирів, включно із позасудовими стратами за відмову від виконання наказів йти на вірну смерть, а також - невиплатою обіцяних грошей", - йдеться у повідомленні.

Росіяни намагаються знайти дезертирів на окупованих територіях, насамперед на Луганщині, де перебував особовий склад військової частини 29328, однак поки безуспішно.

Водночас у ГУР зазначають, що окупанти пояснюють дезертирство непальців "відбуттям до рідної країни через землетрус". 

"Утім потрапити з окупованої Луганщини назад у Непал самотужки - справа не надто легка. До того ж за участь у бойових діях проти України у складі російської армії громадянам Непалу у їхній державі може загрожувати притягнення до відповідальності", - наголосили у ГУР.

Та додали: "У підсумку бажання заробити "легких" грошей перетворилось для непальських найманців у пастку, безпечного виходу з якої не існує".

Як повідомляли "Ми-Україна", громадян рф Зорігто Арабжаєв, якого мобілізували до лав російської армії торік восени, вдався до купівлі підробного свідоцтва про свою смерть, щоб не брати участь у війні проти України. 

Головне