ГУР: Атака на "Київстар" зачепила самих окупантів

ГУР: Атака на

Кібератака на мобільного оператора "Київстар", відповідальність за яку на себе взяли російські хакери, зачепила і самих окупантів. Про це розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов.

За його словами, на тимчасово окупованих територіях України, де є покриття "Київстар", та безпосередньо на лінії фронту, також виникли проблеми після хакерської атаки. Зокрема, про це свідчать перехоплення.

"Перехоплення показують, що жаліються - хотіли вдарити по українцях, а шкоди завдали самі собі", - зазначив Юсов.

Також він наголосив, що українських військових атака на "Київстар" вплинула не суттєво, адже українські військові на такий випадок мають резервні засоби зв'язку.

Нагадаємо, раніше президент компанії "Київстар" Олександр Комарова розповів, що хакерам вдалося зламати захист "Київстар" через обліковий запис одного зі співробітників. Нині спеціалісти проводять розслідування та намагаються встановити усі деталі атаки.

Як повідомляли "Ми-Україна", ввечері 13 грудня у абонентів "Київстар" почав зʼявлятися мобільний звʼязок. Однак у компанії наголосили, що послуги будуть для користувачів відновлювати поступово, тож деякий час ще можливі короткочасні складнощі.

Головне