Гуменюк більше не речниця Сил оборони півдня - Генштаб повідомив про звільнення

Гуменюк більше не речниця Сил оборони півдня - Генштаб повідомив про звільнення

Полковницю Наталія Гуменюк звільнили з обійманою неї посади начальниці об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь". Про це 19 квітня повідомили у Генеральному штабі ЗС України. 

У відомстві заявили про здійснення ротаційних заходів щодо очільника Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України.

"Прийнято рішення щодо завершення відрядження та виключення із сил та засобів відповідного угруповання військ полковника Наталії Гуменюк з 19.04.2024", - йдеться у дописі. 

Військове командування нині займається підбором нового "голосу" ОК "Південь". 

У Генштабі ЗСУ зауважили, що Центр стратегічних комунікацій ОК "Південь" продовжувати функціонувати та співпрацювати зі ЗМІ, які мають акредитацію ЗСУ.

Нагадаємо, днями медійники звернулись до головкома ЗСУ Олександра Сирського, голови Міноборони Рустема Умєрова та керівника Генштабу Анатолія Баргилевича із закликом замінити Наталю Гуменюк "більш компетентною особою". У їхній заяві вказано, що вона не допускала журналістів до висвітлення подій та бойових дій на півдні, зокрема на Херсонщині. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, 17 березня речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій оголосив про складення з себе обов'язків. 26 березня було звільнено речника Повітряних сил ЗСУ полковника Юрія Ігната. Його замінив майор Ілля Євлаш.

Головне