Хромов: Україна має найбільший архів у Європі, хоч росіяни і викрадають його ще з XVIII сторіччя

Хромов: Україна має найбільший архів у Європі, хоч росіяни і викрадають його ще з XVIII сторіччя

Архівна система України є найбільшою серед усіх країн Європи. Про це розповів голова Державної архівної служби Анатолій Хромов в інтерв’ю "Ми-Україна".

"До речі (архівна система України, - ред.) одна з найбільших за обсягом в Європі. Тобто ми дійсно є великою архівною країною, незважаючи на постійні війни, незважаючи на системне викрадення росією архівних документів з України і вивезення їх, починаючи з кінця XVIII сторіччя і до сьогодення. Ми все одно є однією з найбільших за обсягом архівною країною", - зазначив Хромов.

При цьому він пояснив, як так сталося, що архів України є найбільшим серед країн Європи.

"По-перше, ми велика європейська країна. По-друге, ми країна з великою історією, з різноманітною історією, різноманітними державними утвореннями на території України в різні історичні періоди. Все це відкладалося в архівах, все це зберігалося", - заявив голова Укрдержархіву.

Нагадаємо, раніше Анатолій Хромов розповів, що російські окупанти знищили у Чернігові так звані документи КГБ, які свідчили про репресії радянського режиму проти народу України. Також подібні документи були знищені представниками окупаційної влади та колаборантами і в Херсонській області.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російські окупанти, тікаючи з Мелітополя, намагаються приховати злочини тих, хто брав участь у так званому “референдумі”. Вони палять документи і забирають паспорти у тих, хто брав участь у так званому референдумі.

Головне