Громадяни України можуть залишатися у Німеччині з недійсним паспортом

Громадяни України можуть залишатися у Німеччині з недійсним паспортом

Українські біженці можуть залишатися в Німеччині без наявності у них дійсного паспорта. Про це повідомляє уряд країни, інформує DW.

"Головна умова продовження чи надання посвідки на проживання – щоб у влади була хоч якась можливість встановити особу", - йдеться в повідомленні.

В уряді Берліна розповіли, що якщо українське посольство або консульство відмовить громадянину України у видачі або продовженні його паспорта, то місцеве управління у справах іноземців може видати йому для поїздок за кордон проїзний документ, що замінює паспорт.

Варто зауважити, що це робитиметься лише у виняткових випадках – якщо громадянин доведе наявність для поїздки вагомих причин.

Нагадаємо, що Велика Британія  з 19 лютого 2024 року припинила дію програми Ukraine Family Scheme, яка дозволяла в’їжджати до Британії тим українцям, у яких тут проживають родичі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Словаччина продовжила термін дії тимчасового притулку для українців, які вимушені були переїхати в іншу країну череж російську агресію. Термін дії продовжили до 4 березня 2025 року. Це зроблено відповідно до аналогічного рішення Ради ЄС.

Головне