Греції запропонували відправити озброєння на Україну в обмін на компенсацію з боку США

Греції запропонували відправити озброєння на Україну в обмін на компенсацію з боку США

США запропонували Греції замінити все наявне радянське озброєння та військову техніку на більш сучасні зразки від американських чи європейських компаній, щоб передати зброю радянського зразка Україні. Про це повідомло польське видання Defence24.

Пропозицію зробив держсекретар США Ентоні Блінкен прем'єр-міністру Греції Кіріакосу Міцотакісу.

"Ми, як і раніше, зацікавлені в оборонному потенціалі, який Греція може передати або продати Україні. Якщо ці можливості становитимуть інтерес для України і до проведення урядом США оцінки їхнього стану, ми можемо вивчити можливості потенційного виділення додаткових коштів у розмірі до 200 мільйонів доларів", - зазначив Блінкен.

Греція офіційно поставила Збройним силам України низку зразків озброєння та боєприпасів, зокрема гранатомети РПГ-18, тисячі 155-мм артилерійських снарядів, десятки FIM-92 Stinger, 122-мм реактивні снаряди, 7,62 мм патрони, а також 40 БМП-1А1, які Греція обміняла на німецькі бронемашини Marder.

Нагадаємо, радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк висловив думку, що росія вже не в змозі організувати масштабну наступальну операцію в Україні.

Про це він заявив в інтерв'ю для "24 каналу".

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Сумській області зафіксовано жорстоке і цинічне вбивство брата та сестри з Хотінської громади, яке вчинила ворожа розвідувально-диверсійна група вранці, 27 січня.

Про це повідомляє Сумської ОВА.

Головне