У МВС розповіли подробиці смерті помічника Залужного, граната була подарунком

У МВС розповіли подробиці смерті помічника Залужного, граната була подарунком

Поліція продовжує дотримуватись версії про те, що помічник головнокомандувача ЗСУ Геннадій Частяков загинув внаслідок необережного поводження з гранатою, а не замаху чи диверсії. Про це повідомили в ефірі "Єдиного марафону" на каналі "Ми-Україна".

6 листопада майор Частяков святкував день народження і колега (старший помічник головнокомандувача ЗСУ полковник Тимченко ) подарував йому дерев’яну коробку, куди поклав пляшку віскі та шість гранат.

У цьому військовий зізнався поліції. При цьому він попередив іменинника, вручаючи подарунок, що всередині знаходяться бойові гранати. Вочевидь Частяков сприйняв це як жарт. 

"Граната, яка вибухнула, була подарунком. І у нас уже є свідчення цієї особи, яка подарувала цей презент. Він був у вигляді коробки, всередині знаходилась пляшка алкоголю та шість гранат. Як говорить сам ймовірний підозрюваний (процесуальний статус йому не визначений, у побутовому сенсі цього слова), він подарував ці гранати колезі, зауваживши, що гранати є дійсно бойові, щоб він звернув на це увагу. Але, очевидно, всерйоз ці слова не сприйняв загиблий, і, на жаль, маємо таку жахливу трагедію. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, під Києвом внаслідок вибуху загинув помічник головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного майор Геннадій Частяков. Його 13-річного сина також було важко травмовано. Наразі дитина перебуває під наглядом лікарів. 

Головне