Готував ракетні удари по Вінниці: агент ФСБ отримав 15 років увʼязнення

Готував ракетні удари по Вінниці: агент ФСБ отримав 15 років увʼязнення

Агент ФСБ, який допомагав ворогу наносити ракетних ударів по Вінниці отримав 15 років позбавлення волі. Зрадником виявився 30-річний місцевий житель. Про це повідомила пресслужба СБУ. 

Відомо, що чоловік для виконання завдання протягом кількох тижнів обходив вулиці міста та приховано фотографував місця базування та шляхи переміщення українських захисників.

Зокрема, зрадник намагався виявити локації з найбільшим зосередженням військової техніки ЗСУ.

Крім того, агент ФСБ розвідував територію навколо важливих промислових об’єктів для визначення рівня їхньої захищеності й технічного стану.

"Розвідінформація потрібна була росії для прицільних ударів по Вінниці з використанням ракетного озброєння та дронів-камікадзе", - йдеться в повідомленні.

Силовики спрацювали на випередження і затримали зловмисника під час виконання ворожого завдання. 

"Зрадником виявився 30-річний місцевий житель, який активно підтримував збройну агресію рф проти України в російських соцмережах. Під час обшуку у затриманого вилучили мобільний телефон, який він використовував для прихованої фотофіксації та листування з агресором", - додали в СБУ.

Суд визнав вінничанина винним у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, та призначив йому 15 років тюрми. 

Нагадаємо, що СБУ встановила та повідомила про підозру російському військовому, який отримав наказ та розстріляв у Бучі чотирьох мирних людей.

Як повідомляли "Ми-Україна", Служба безпеки України викрила в Донецькій області двох ділків, які планували продаж "трофейної" російської зброї кримінальному авторитету.

Головне