Готував прорив ДРГ на Сумщину: СБУ затримала зрадника

Готував прорив ДРГ на Сумщину: СБУ затримала зрадника

Співробітники СБУ викрили чергового завербованого росіянами зрадника, який за гроші "зливав" ворогу дані про розташування українських захисників та військової техніки на території Сумської області, а саме прикордонні.

Як інформує пресслужба відомства, агентом ворога виявився 54-річний сумчанин. Для розвідування інформації для ворога той таємно фіксував позиції ЗСУ, удаючи, що говорить телефоном. На додачу до цього, російській спецслужби дали йому завдання заснувати власну мережу інформаторів, які б допомагали йому зі збором розвідданих. 

"Окупанти сподівалися використати інформацію від агента для здійснення прицільних ракетно-артилерійських ударів по військових об’єктах ЗСУ, а також для підготовки маршрутів прориву російських ДРГ на прикордоння Сумщини", - вказано у повідомленні 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ризик ворожих ДРГ: найбільше спроб прориву зафіксовано на Сумщині та Харківщині

СБУ вдалось спрацювати вчасно виявити зрадника, унеможлививши реалізацією ворогом задуманого. Зловмисника спіймали "на гарячому", коли він збирав розвіддані для ФСБ, 

Як виявилось, російські спецслужби вийшли на нього через антиукраїнські дописи, які він розміщував у соцмережі "Одноклассники". Спілкування з куратором завербований чоловік вів черед один з анонімних застосунків для обміну повідомленні, туди ж він скидав світлини з об'єктами та їх описом. 

Зраднику оголошено підозру за статтею про пособництво державі-агресору (стаття 111-2 ККУ), йому "світить" довічне ув'язнення. Нині російський агент перебуває під вартою.

Нагадаємо, раніше СБУ у Києві затримала російського агента, завданнями якого було шпигувати за 3 ОШБр та "злив" ворогу координатів критичної інфраструктури столиці. Зрадником виявися 52-річний киянин. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Дніпрі українські спецслужби викрили колишнього бойовика-рецидивіста “ЛНР”, який шпигував за українською ППО та наводив ворожі ракети.

Головне