Готували ракетний удар по заводу "Мотор Січ": СБУ затримала братів-зрадників

Готували ракетний удар по заводу

У Запорізькій області Служба безпеки України затримали колаборантів, які збиралися передати геолокацію цехів публічного акціонерного товариства “Мотор Січ” та ще одного машинобудівного заводу. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Один із затриманих - "кріт" російської ФСБ. Він працював механіком верстатів на одному з промислових об’єктів "Мотор Січі". Під час роботи зрадник фіксував місцерозташування виробничих цехів та складів з готовою продукцією, потім наносив на гугл-карти для передачі ворогу. Дані планував передати через свого брата, але обох зрадників викрила СБУ.

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення.

За вказівкою загарбників їхній агент обходив територію підприємства та фіксував місце розташування виробничих цехів та складів з готовою продукцією.

Нагадаємо, ситуація в українській енергосистемі залишається складною, за сотанні місяці Україна втратила більш як 9 ГВт генерації. Наразі триває масштабна ремонтна кампанія, розповів керівник ДП "Гарантований покупець" Артем Некрасов. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, служба безпеки України заявила, що проводить безпекові заходи на території Печерського та Шевченківського районів Києва, зокрема в урядовому кварталі та на прилеглих територіях. Про це повідомляє спецслужба.

Головне