Готують балістику: США попереджають про неминучу атаку Ірану на Ізраїль

Готують балістику: США попереджають про неминучу атаку Ірану на Ізраїль

Адміністрація президента США 1 жовтня заявила, що Іран готується до неминучої атаки балістичними ракетами на Ізраїль.

"У Сполучених Штатів є ознаки того, що Іран готується до негайного запуску балістики проти Ізраїлю. Ми активно підтримуємо оборонні приготування для захисту Ізраїлю від цієї атаки. Прямий військовий напад Ірану на Ізраїль матиме серйозні наслідки для Ірану", - цитує слова представника Білого дому CNN.

Ізраїльський високопоставлений чиновник повідомив Axios, що за останніми розвідданими, атака може відбутися протягом найближчих кількох годин.

Як відомо, ситуація на Близькому Сході загострилася після серії недавніх ізраїльських операцій, зокрема вбивства лідера ХАМАС Ісмаїла Ганії в Тегерані два місяці тому та початку наземного вторгнення Ізраїлю на південь Лівану, націленого на підтримувану Іраном "Хезболлу". 

Представник Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) адмірал Даніель Хагарі підтвердив отримання інформації від США про "готовність Ірану до неминучого запуску ракет по Ізраїлю", наголосивши на повній готовності систем ПРО та максимальній бойовій готовності.

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив про пильне стеження за ситуацією на Близькому Сході та підтвердив прихильність США до забезпечення безпеки Ізраїлю. Білий дім попередив про "серйозні наслідки" для Ірану в разі прямого військового нападу на Ізраїль.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 1 жовтня хусити поновили атаки на комерційні судна в акваторії Червоного моря, попри попередні ізраїльські авіаудари. Лище за сьогодні було уражено два кораблі.

Головне

Україна уважно та з тривогою стежить за ситуацією у Лівані після рішення Ізраїля розпочати наземну військову операцію на півдні країни, заявили у Міністерстві закордонних справ України.