Готує школярів до війни проти України: СБУ оголосила підозру помічниці Аксьонова

Готує школярів до війни проти України: СБУ оголосила підозру помічниці Аксьонова

Слідчі СБУ, ґрунтуючись на зібраних доказах, оголосили про підозру так званій заступниці "голови комітету молодіжної політики Криму" Ані Григорян. Жінка нав'язує дітям шкільного віку кремлівські наративи та бере керує їхнім військовим вишколом у місцевому "центрі військово-патріотичного виховання "Авангард".

"Перебуваючи у лавах загарбницького "уряду", Григорян публічно закликає кримських школярів готуватися до війни проти України та вступати до російських військових училищ", - інформують у відомстві. 

У "Авангарді", яким керує Григорян, дітей навчають тактики ведення бою та проводять з ними вогневу підготовку. Паралельно у цьому центрі школярів "обробляють" ідеологічно, їх переконують у необхідності воювати на боці рф проти України. Для набору "вихованців" у центра фігурантка справи тисне на керівництво місцевих освітніх закладів та батьків учнів. 

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили Григорян про підозру за фактом колабораційної діяльності. Їй погрожує до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, минулого місяця правоохоронні органи затримали колаборанта, який під час окупації Херсона агітував за приєднання до рф. Після визволення міста, колаборант намагався уникнути відповідальності та приховуватися на правобережжі регіону.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Києві СБУ затримали власника інтернет-провайдера, який підтримуючи зв'язки з окупантами, транслював кремлівську пропаганду на тимчасово анексованій Луганській області.

Головне