Голова МЗС Кулеба подав у відставку

Голова МЗС Кулеба подав у відставку

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба подав заяву про звільнення. Це вже шостий урядовець, який залишає свою посаду з 3 вересня.

Про це повідомив Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук на своїй сторінці у Facebook.

"До Верховної Ради України надійшла заява від Міністра закордонних справ України Кулеби Д.І. про відставку. Заяву буде розглянуто на одному з найближчих пленарних засідань", — зазначив він.

Дмитро Кулеба обіймає посаду міністра з 4 березня 2020 року.

Довідка.

У 2013 році Кулеба був радником віцепрем'єр-міністра України Костянтина Грищенка з гуманітарних питань.

У червні 2014 року він повернувся до Міністерства закордонних справ на запрошення міністра Павла Клімкіна і зайняв посаду посла з особливих доручень з питань стратегічних комунікацій.

9 квітня 2016 року Кулеба був призначений Постійним представником України в Раді Європи.

Раніше Кулеба працював на посаді віцепрем'єр-міністра України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. Він став міністром закордонних справ, замінивши Вадима Пристайка, який був звільнений після відставки прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

До Верховної Ради вже надійшли заяви про відставку від кількох міністрів: юстиції, захисту довкілля, стратегічних галузей промисловості. Крім того, заяви подали голова Фонду держмайна Віталій Коваль, віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина та віцепрем’єрка з реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія анонсував, що упродовж поточного тижня відбудеться масштабне оновлення уряду. Він повідомив, що зміни торкнуться більш ніж 50% штатної чисельності Кабміну.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, політичні скандали змусили прем'єра Японії покинути свій пост.

Головне