Голова Мінфіну США закликала німецькі банки посилити санкції проти росії

Голова Мінфіну США закликала німецькі банки посилити санкції проти росії

Міністр фінансів США Джанет Єллен у вівторок, 21 травня, закликала керівників німецьких банків активізувати зусилля з дотримання санкцій проти росії та припинити спроби їх обійти, щоб уникнути потенційних вторинних санкцій США, які можуть перекрити доступ до долара.

Про це повідомляє Reuters.

Єллен наголосила, що нове повноваження Міністерства фінансів застосовувати вторинні санкції до банків, які допомагають російським військовим операціям, вже допомогло зірвати зусилля росії з закупівлі товарів, необхідних для її війни в Україні. Проте, за її словами, потрібна додаткова робота.

"росія продовжує закуповувати чутливі товари та розширювати свої можливості для внутрішнього виробництва цих товарів. Ми повинні залишатися пильними та бути більш амбітними", - сказала вона.

Єллен закликала банки контролювати дотримання вимог санкцій у своїх іноземних філіях та дочірніх компаніях, а також звертатися до іноземних банків-кореспондентів з проханням зробити те ж саме, особливо в юрисдикціях з високим ризиком.

"росія відчайдушно прагне отримати важливі товари з розвинутих економік, таких як Німеччина та Сполучені Штати. Ми повинні залишатися пильними, щоб запобігти здатності Кремля постачати свою оборонну промислову базу та отримати доступ до наших фінансових систем для цього", - наголосила міністерка.

Міністерство фінансів США письмово попередило, що доступ RBI до фінансової системи США може бути обмежено через його справи з росією.

Єллен висловила стурбованість тим, що росія ухиляється від санкцій через Китай, Об’єднані Арабські Емірати та Туреччину. Проте вона додала, що Міністерство фінансів "працює над тим, щоб перешкодити ухиленню скрізь, де ми його бачимо, від Центральної Азії до Кавказу та по всій Європі".

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, міністерство торгівлі Китаю заборонило трьом американським компаніям імпорт та експорт, пов'язаний з Китаєм, продаж зброї Тайваню та нові інвестиції в Китай.

Головне