Голова ГУР Кирило Буданов зустрівся з екскомандувачем ССО США Вільямом Макрейвеном

Голова ГУР Кирило Буданов зустрівся з екскомандувачем ССО США Вільямом Макрейвеном

Голова ГУР Кирило Буданов зустрівся з екскомандувачем ССО США Вільямом Макрейвеном. Про це повідомив Буданов.

Вони обговорили поточну ситуацію на фронті.

МакРейвен висловив підтримку Україні та українському народу у прагненні звільнити тимчасово окуповані українські землі від російських загарбників.

"Йому належить ключова роль у плануванні та реалізації багатьох видатних спецоперацій США, зокрема місії з кодовим назвам "Список Нептуна" (2011), коли був ліквідований Осама бен Ладен", — написав Буданов.

Нагадаємо, наступний рік стане вирішальним у розв’язаній росією повномасштабній війні проти України, наближається переломний момент.

Наголосили, що контрнаступ ЗСУ "розвивається". Зокрема, українські війська вже закріпилися на лівому березі Херсонської області.

Також закликали США ще більше посилити санкції проти росії, а також збільшити військову допомогу Україні, щоб допомогти зміцнити протиповітряну оборону країни перед зимою.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Угорщина продовжує блокувати військову допомогу Україні у розмірі 500 мільйонів євро у рамках Європейського фонду миру. 

"Блокування протримається доти, доки Україна не надасть Угорщині гарантій, що більше не вноситиме OTP Bank або інші угорські компанії до міжнародного списку спонсорів війни".

Сіярто додав, що на засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС, на нього чинили "тиск" і вимагали щоб Угорщина підтримала виплату 500 мільйонів євро.

За його словами, Будапешт не зможе підтримати 8-мий транш без зазначених гарантій від України.

Головне