Угорщина блокує виділення восьмого траншу для України на суму 500 мільйонів євро

Угорщина блокує виділення восьмого траншу для України на суму 500 мільйонів євро

Угорщина продовжує блокувати військову допомогу Україні у розмірі 500 мільйонів євро у рамках Європейського фонду миру. Про це заявив міністр закордонних справ Петер Сіярто, інформує The Guardian.

"Блокування протримається доти, доки Україна не надасть Угорщині гарантій, що більше не вноситиме OTP Bank або інші угорські компанії до міжнародного списку спонсорів війни", - зазначив він.

Сіярто додав, що на засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС, на нього чинили "тиск" і вимагали щоб Угорщина підтримала виплату 500 мільйонів євро.

За його словами, Будапешт не зможе підтримати 8-мий транш без зазначених гарантій від України.

Журналіст "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк написав, що питання обговорювали очільники МЗС на зустрічі в Брюсселі 13 листопада.

"Ще одна дискусія про Україну в Брюсселі сьогодні серед 27 міністрів закордонних справ ЄС. І все ще блокування 8-го траншу (на 500 мільйонів) військової допомоги ЄС для України", - додав Джозвяк.

Нагадаємо, що голова МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що країна не погодиться на погодження 12-го пакету санкцій ЄС проти рф, якщо до нього увійдуть газова, нафтова й атомна сфери російської промисловості.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, в Угорщині проведуть "консультації з населенням" щодо підтримки членства України в Європейському Союзі. Уряд країни наполягає на тому, аби громадяни не підтримали вступ України.

Головне