Глава МЗС Сибіга їде до Угорщини, у планах — зустріч із Сіярто

Глава МЗС Сибіга їде до Угорщини, у планах — зустріч із Сіярто

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга готується до робочого візиту в Угорщину, продовжуючи свій регіональний дипломатичний тур. Про це повідомили у МЗС.

Ключовою подією візиту стане зустріч з угорським колегою Петером Сіярто.

На порядку денному переговорів — широке коло питань: від розвитку добросусідських відносин та реалізації спільних економічних проєктів до обговорення прикордонної інфраструктури та захисту прав національних меншин. Особливу увагу приділять підтримці євроатлантичних прагнень України та обговоренню "формули миру".

Цей візит є частиною ширшої стратегії МЗС України, спрямованої на налагодження "прагматичної та передбачуваної політики добросусідства" та просування інтересів України на шляху до членства в ЄС і НАТО.

Варто зазначити, що нещодавно Сибіга відвідав Словаччину, де зустрівся з міністром закордонних справ Юраєм Бланаром. Попри висловлені словацьким міністром застереження щодо потенційних конфліктів у разі вступу України до НАТО, Братислава підтвердила повагу до зовнішньополітичного курсу Києва.

Нагадаємо, план перемоги України, ініційований президентом України Володимиром Зеленським, представлять суспільству для ознайомлення, проте, з міркувань безпеки, документ буде надано суспільству лише частково. Про це повідомляє керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Миколаївському районі внаслідок нічної атаки російських безпілотників сталася пожежа на підприємстві харчової промисловості. Про це повідомили в ДСНС.

Головне