Глава МАГАТЕ Гроссі прокоментував недопуск росіянами експертів МАГАТЕ до реакторних залів ЗАЕС

Глава МАГАТЕ Гроссі прокоментував недопуск росіянами експертів МАГАТЕ до реакторних залів ЗАЕС

Глава Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі прокоментував недопуск російськими окупантами експертів МАГАТЕ до реакторних залів Запорізької АЕС, яка наразі перебуває під окупацією рф. За його словами, Агентство працює над отриманням дозволу.

Про це він заявив під час брифінгу у Києві під час візиту 6 лютого, передає кореспондентка "Ми-Україна" Марина Асмолова. Кореспондентка каналу запитала у гендиректора МАГАТЕ, чи є надія на те, що цього разу реакторні зали оглянуть.

"Дійсно, були моменти коли нас не допускали на певні зони АЕС, але ми постійно наполягаємо і нам був наданий дозвіл на відвідування певних частин.Так, дійсно є зони, які ми дійсно ще не відвідуємо. Але ми працюємо у цьому напрямку і наполягаємо на доступі. Ми ще не зіштовхувались із такою ситуацією коли атомна електростанція була так довго в стані зупинення і дуже багато технічних питань і ми в процесі опрацювання питань, крок за кроком", - зазначив Рафаель Гроссі.

Нагадаємо, ситуація на окупованій Запорізькій атомній електростанції дуже делікатна. Стан об'єкту можна назвати крихким, заявив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі прокоментував ймовірність повернення Запорізькій АЕС, яка тимчасово захоплена російськими окупантами. Головним завданням є максимально технічним способом наблизитися до того, щоб коли завершиться війна, станція та персонал були у безпеці.

Головне