Глава Дагестану заявив, що заклики виходити на масові акції поширювали "бандерівці"

Глава Дагестану заявив, що заклики виходити на масові акції поширювали

Глава Дагестану Сергій Меліков заявив, що заклики виходити на масові антисемітські акції в Махачкалі активно поширювали "зрадники" і "бандерівці".

Про це повідомило видання The Moscow Times та сам Меліков у своєму Telegram-каналі. При цьому голова Дагестану засудив заворушення, які стались в аеропорту в Махачкалі ввечері 29 жовтня. Він назвав це "грубим порушенням закону".

Він також звинуватив учасників заворушень у тому, що вони "встромили ніж у спину тим, хто віддав життя за безпеку Батьківщини" і "бореться з нацистами" в Україні.

Згодом глава Дагестану повідомив, що ситуацію в Махачкалі начебто намагалися дестабілізувати противники країни з-за кордону. Меліков заявив, що Telegram-канал, у якому людей закликали виходи на акції, керується адміністраторами з України, тобто "зрадниками і бандерівцями".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у регіонах росії пройшли антисемітські акції. Зокрема ввечері 29 жовтня натовп прорвався до аеропорту у Махачкалі, що в Дагестані, щоб шукати євреїв у літаку, який прибув з Ізраїлю. До цього у ще одному місті цього регіону ізраїльтянам заборонили жити в готелі.

Головне