Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі прибув з візитом до Києва

Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі прибув з візитом до Києва

Генеральний директор Міжнародного агентства з ядерної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі прибув з візитом до Києва у вівторок, 6 лютого.

Про це Гроссі повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі X. Як зазначається, наразі посадовець вже зустрівся з очільником Міністерства енергетики України Германом Галущенко, очільником Державної інспекції ядерного регулювання України Олегом Коріковим та главою "Енергоатому" Петром Котіним.

"Напередодні візиту на ЗАЕС радий зустрітися з міністром енергетики Галущенком, регулятором Коріковим та представником "Енергоатому" Котіним та обмінятися думками щодо АЕС України", - йдеться в дописі Рафаеля Гроссі.

За словами глави Агентства, МАГАТЕ, що присутнє на кожному майданчику, "залишається непохитним у підтримці безпеки та захищеності цих об'єктів".

Раніше Гроссі після засідання Ради Безпеки ООН повідомив, що має намір під час візиту в Україну відвідати Запорізьку атомну електростанцію для ще одної, 16-ї, ротації експертів МАГАТЕ.

Нагадаємо, ситуація на Запорізькій АЕС, яка вже майже роки перебуває під контролем росіяни, стає все гіршою. При цьому окупанти приховують реальний стан справ на станції, розповів міністр енергетики України Герман Галущенко. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, на Запорізькій атомній електростанції, яка зараз перебуває під контролем російських окупантів, виникла нова загроза ядерній та радіаційній безпеці. У найближчий час закінчується дозволений шестирічний термін перебування ядерного палива в усіх шести реакторах, який встановив виробник.

Головне