Гарматне м’ясо: Сибіга про участь військових КНДР у війні проти України

Гарматне м’ясо: Сибіга про участь військових КНДР у війні проти України

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга заявив, Кремль планує використовувати північнокорейських військових у своїй агресії проти України як "гарматне м'ясо".

Про це він сказав під час пресконференції з міністром закордонних справ Норвегії в Києві.

"Вони (росіяни, - ред.) хочуть використовувати цих північнокорейських військових як гарматне м'ясо. Вони розуміють, наскільки чутливим у російському суспільстві є питання мобілізації. За рахунок такого втягування інших країн у війну, вони намагаються вирішувати свої внутрішньо-політичні ситуації і знімати напругу", – заявив Сибіга.

Він також додав, що Україна вже зіштовхувалася з ситуацією, коли найманці з інших країн брали участь у війні на боці рф. На його думку, такі загрози потребують рішучої реакції міжнародної спільноти. Те ж саме стосується постачання Іраном балістичних ракет росії.

Голова МЗС також закликав міжнародних партнерів зняти обмеження на використання Україною далекобійної зброї для атак на військові об'єкти в росії.

Водночас міністр закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейде висловив занепокоєння щодо можливого залучення КНДР для підтримки росії.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заяви, росія планує залучити до війни проти України щонайменше 10 тисяч військових з Північної Кореї.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, прем'єрка Данії висловилася щодо Плану перемоги України.

Головне