Галицькі десантники затрофеїли сім російських танків на Курщині

Галицькі десантники затрофеїли сім російських танків на Курщині

З початку боїв на Курщині десантники 80-ї окремої десантно-штурмової бригади затрофеїли сім російських танків.

Про це повідомили Десантно-штурмові війська ЗСУ.

Серед трофеїв новітній танк Т-90М, чотири машини Т-80 БВМ та два Т-72.

”Я завжди мріяв затрофеїти російський танк”, - розповів військовослужбовець Богдан.

Разом із побратимами та представниками СБУ він захопив декілька нових Т-80 БВМ на околицях міста Суджа в перші дні боїв.

Офіцер-танкіст Галицької бригади Дмитро зазначив, що захоплені танки суттєво підсилять бойові можливості Львівських десантників у майбутніх зіткненнях з російськими окупантами.

Довідка.

Т-90М “Прорив” є сучасною модифікацією танка Т-90, який вперше був введений в експлуатацію на початку 1990-х років. Танк має покращену броню, динамічний захист “Релікт”, нову систему управління вогнем та автомат заряджання. Оснащений 125-мм гарматою 2А46М-4, що дозволяє використовувати різні типи боєприпасів, включаючи керовані ракети. . Також має сучасні засоби зв’язку та прицілювання.

Т-80БВМ - це модернізація радянського танка Т-80БВ, яка включає покращену броню, систему динамічного захисту "Контакт-5" та нову систему управління вогнем “Сосна-У”. Танк оснащений 125-мм гладкоствольною гарматою 2А46М-1, яка також може стріляти керованими ракетами. Важливою особливістю Т-80БВМ є газотурбінний двигун, який забезпечує високу мобільність та швидкість.

Т-72 - один з наймасовіших танків у світі, який був розроблений у Радянському Союзі в 1960-х роках. Танк має просту конструкцію, що сприяло його широкому поширенню та численним модифікаціям. Оснащений 125-мм гладкоствольною гарматою 2А46, автоматом заряджання та системою динамічного захисту “Контакт”. 

Як писали “Ми-Україна” раніше, росіяни мають намір залучити студентів з тимчасово окупованих територій до практики в майстернях Збройних сил рф, де вони будуть ремонтувати військову техніку окупантів.

Головне