ГУР: росія наростила виробництво деяких ракет у три-чотири рази

ГУР: росія наростила виробництво деяких ракет у три-чотири рази

росія наростила виробництво ракет "Калібр" та Х-101 у 3-4 рази, а також удосконалила застосування ракетного озброєння і безпілотних літальних апаратів.

Про це повідомив заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони генерал-майор Вадим Скібіцький в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Дійсно, по цих ракетах, які ви назвали ("Калібри" та Х-101 - ред.), відбулося зростання виробництва. Це приблизно в три-чотри рази. Так, росіяни виготовляють приблизно сорок, тридцять ракет, в залежності від типу. Менше – "Кинжалів", до шести одиниць. Рівень виробництва зараз навіть трішки більший, ніж це було до війни (повномасштабної - ред.)", - розповів Скібіцький.

За його словами, велику кількість ракет зі свого арсеналу противник вже використав у період з жовтня по січень.

"Якщо ми проаналізуємо, то березень, квітень були доволі – не скажу, що спокійні – але застосування тоді ракетного озброєння було найменшим, починаючи з жовтня", - пояснив заступник очільника ГУР.

Таким чином окупанти накопичили свої резерви, відновили виробництво по більшості позиціях, змінили або навіть удосконалили тактику застосування і ракетного озброєння, і безпілотних літальних апаратів. Результат таких заходів можна було побачити в травні, наголосив Скібіцький, особливо якщо брати показники по безпілотних літальних апаратів. Їх було використано найбільше, починаючи з жовтня минулого року.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російські окупанти щонайменше двічі цілились ракетами у будівлю Головного управління розвідки Міноборони – у березні 2022-го та у травні 2023 року.

Головне