ГУР: Окупанти розглядають різні сценарії на випадок наближення ЗСУ до Криму, один із них - відступ

ГУР: Окупанти розглядають різні сценарії на випадок наближення ЗСУ до Криму, один із них - відступ

Російські окупанти в Криму можуть відступити з півострова у разі наближення до нього українських військових. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

За його словами, загарбники мають кілька варіантів на випадок наближення ЗСУ до Криму. Вони тривалий час готувалися до оборони півострова, зокрема, підготували ешелоновану оборону в кілька ліній з фортифікаціями, інженерними спорудами та багатокілометровими траншеями.

"Але вони розглядають різні сценарії. І частина тих самих траншей у Криму знаходяться далеко від адмінкордону тимчасово окупованого Криму з материковою Україною. Тобто вони розглядають для себе, як реалістичний сценарій, відступ. І над реалізацією саме цього сценарію працюють Сили безпеки і оборони України", - заявив Юсов.

Нагадаємо, на думку Президента України Володимира Зеленського, російський диктатор Володимир Путін захоче переговорів, коли Сили оборони дійдуть до окупованого Криму.

“Це абсолютно зрозуміла, логічна риторика, що в той момент, коли Україна досягне адміністративного кордону з тимчасово окупованим українським півостровом, Кримом, дуже ймовірно, що Путін буде змушений шукати діалогу з цивілізованим світом, на відміну від того, як це було до повномасштабного вторгнення, тому що він буде ослаблений”, – заявив Президент Зеленський.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, окупанти готуються до можливих бойових дій на території окупованого Криму. Росіяни будують додаткові оборонні споруди. Також відбувається посилення захисту Кримських перешийків.

Головне