Гуменюк: Україна здатна забезпечити безпеку "зернової угоди", раніше до нас не було зауважень

Гуменюк: Україна здатна забезпечити безпеку

Україна здатна забезпечити безпеку "зернової угоди". На цьому наголосила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

За її словами, раніше у партнерів з "зернової угоди" не було жодного зауваження до України щодо безпеки.

"Якщо аналізувати роботу "зернової угоди" протягом того часу, коли вона функціонувала під гарантіями ООН і Туреччини, безпекова складова з боку України забезпечувалася в повному обсязі. І зауважень від партнерів іноземних жодного разу не було незважаючи на те, що ворог продовжував атаки", - наголосила Гуменюк.

Також вона нагадала, що росія і раніше атакувала об'єкти навколо портової інфраструктури і вчиняла багато прихованих провокацій.

"Коли дія угоди завершилася, ворог почав атакувати портову інфраструктуру, щоб переконати судновласників світового масштабу, що Україна не здатна забезпечити безпеку для їх суден, для функціонування портової інфраструктури... Нам потрібна потужна світова підтримка, підтримка партнерів, які стануть гарантами цієї угоди. І тоді ми будемо відчувати, що здатні забезпечити безпеку", - зазначила Гуменюк.

Як повідомляли "Ми-Україна", Китай активно стає учасником перемовин щодо “зернової угоди”. Країна наполягає на поновленні ініціативи.

Головне