Гуменюк: У окупантів в Криму зростають проблеми з логістикою

Гуменюк: У окупантів в Криму зростають проблеми з логістикою

Російські окупанти все частіше відчувають логістичні проблеми в Криму. Про це розповіла керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Півострів все більше перетворюється на острів у логічному сенсі. Тому що ускладнена та уповільнена логістика. Але залишаються ще шляхи, за якими вона може буде здійснена. Та вона перенавантажена на тих шляхах, тому що для військових потреб використовують ті самі напрямки, що і для цивільних. Тобто, постачання на сам півострів для мирних мешканців теж здійснюється тими самими трасами, які більш-менш можуть функціонувати. Ми говоримо про материкову частину. Насправді мости намагаються ремонтувати. І той великий, яким вони так пишалися, і ті поменше, які їм так потрібні", - зазначила Гуменюк.

Також вона додала, що окупанти намагаються створювати ремонтні бригади, однак це дуже складно, адже є проблеми з пошуком персоналу. Через це людей змушують робити ремонти під дулом автоматів, хоча інколи це дуже небезпечно.

"І якщо туди вже поцілили, то це зона досягання зброї Сил оборони. А це означає, що і понтонні переправи, як альтернативні, там теж не в абсолютній безпеці", - наголосила Гуменюк.

Як повідомляли "Ми-Україна", у Криму на федеральному рівні планують посилити відповідальність за поширення кадрів роботи військових об’єктів, ППО і результатів українських ударів.

Головне