Гуменюк: Росіяни навряд чи відновлять десантний корабель та підводний човен у Севастополі

Гуменюк: Росіяни навряд чи відновлять десантний корабель та підводний човен у Севастополі

Начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк розповіла, що росіяни навряд чи відновлять десантний корабель та підводний човен у Севастополі, які були пошкоджені 13 вересня.

Про це Гуменюк розповіла в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

"За попередніми оцінками експертів, з того, що ми вже могли побачити, скоріш за все великий десантний корабель став вже не таким великим і навряд чи буде кораблем. Те, що стосується підводного човна, то пошкодження досить суттєві. Відновлення їх потребує доволі великих виробничих потужностей, зокрема, якими і хизувався той самий судноремонтний завод. Але зараз він більше схожий на опалище, ніж на завод", - заявила Гуменюк.

За її словами, таким чином відновити десантний корабель та підводний човен окупантам наразі немає де.

Нагадаємо, у Головному управлінні розвідки Міноборони України підтвердили враження великого десантного корабля і підводного човна росії у середу, 13 вересня.

“Є пошкодження судноремонтного заводу ім. С. Орджонікідзе в місті Севастополі, зокрема обладнання. Якщо говорити про плавзасоби, то ми можемо зараз підтвердити ураження великого десантного корабля і підводного човна”, – розповіли в розвідці.

У Міноборони рф стверджують, що ЗСУ завдали удару трьома безекіпажними катерами по загону кораблів Чорноморського флоту рф на переході морем. Мовляв, патрульний корабель “Василий Быков” знищив усі морські дрони.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, вранці у четвер, 14 вересня, російські окупанти знову повідомили, що перекрили Кримський міст. Рух транспорту там призупинений.

Головне