Гуменюк про "удари" по Кримському мосту: Окупантам примарилася атака

Гуменюк про

Начальниця Об'єднаного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк прокоментувала "удари" по Кримському мосту у ніч проти 2 вересня. За її словами, окупантам примарилася атака.

Про це вона розповіла в ефірі національного телемарафону "Єдині новини". Речниця пояснила,що конструкція Кримського мосту є зайвою на території тимчасово окупованого Криму. У зв'язку з цим ворог намагається "вгадати час, коли це стане абсолютно всім очевидним".

"Те, що вони кожного разу намагаються напружувати ситуацію навколо цієї конструкції, це як раз їхня тактика. Їм якимось чином треба виправдовувати, чому немає можливості використовувати цей об'єкт транспортної інфраструктури", - зазначила Гуменюк.

Вона додала, що підтягування резервів, поповнення запасів, яке мало відбуватися саме через цей міст, не працює в тому обсязі, на який розраховували окупанти.

"Вони щоразу мають певну легенду для того, щоб пояснити свою незрозумілу іншим поведінку", - розповіла Наталія Гуменюк.

За словами речниці, росіяни намагаються затопленням плавзасобів вибудувати загородження, підтопивши кілька повʼязаних між собою поромів, сплетених сітками. Проте вночі до них все ж щось продовжує прориватись.

Нагадаємо, у росії заявили про чергову нічну атаку на Кримський міст, яку нібито здійснили українські морські дрони. Російські окупанти також наголосили, що морський безпілотник, який атакував о 23:15 1 вересня, начебто “вчасно виявлено та знищено” в акваторії Чорного моря. Пізніше в російському Міноборони повідомили про ще дві атаки “безпілотними катерами”, о 02:10 та 02:20. В обох випадках, за інформацією окупантів, дрони було знищено.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, росія прикриває Кримський міст за допомогою фізичного бар’єру, ППО та низки інших засобів, сподіваючись захистити його від нових українських ударів, повідомило Міністерство оборони Британії з посиланням на дані розвідки.

Головне