Гуменюк про повернення "вишок Бойка": Це моральний удар по окупантах

Гуменюк про повернення

Повернення Силами оборони України "вишок Бойка" призвела не тільки до сильного морального удару по окупантах, але й до позбавлення їх потужностей на морі.

Про це повідомила начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

"Морально для них це дуже великий удар, тому що це підкреслило, що Сили оборони можуть просуватися і морем також, і підходити дуже небезпечно близько до тих територій, які вони окупували і які поки що вважають своїми", - зазначила Гуменюк.

За її словами, другим аспектом є позбавлення російських окупантів потужностей, які вони використовували завдяки цим вишкам. Загарбники переважно розміщували там розвідувальну та радіолокаційну апаратуру для викриття надводної обстановки та збору даних.

"Це все зараз приглушено, припинено їхнє функціонування. Тобто вони залишили їх без звуку, без очей. І це знову послаблення їхніх позицій. ... Тому ми можемо тепер там використовувати ці потужності для своїх потреб, а вони їх позбавлені", - розповіла речниця.

Нагадаємо, Україна повернула контроль над Чорноморськими буровими нафтогазовидобувними платформами. Вони відомі як “вишки Бойка”. Ці платформи агресор окупував ще у 2015 році. З того часу він використовував їх як майданчики для авіації та радіолокаційних станцій (РЛС).

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Головне управління розвідки Міноборони показало унікальні документальні кадри таємної спецоперації на "вишках Бойка".

Головне