Грабував односельців під час окупації Харківщини: рецидивіст отримав тюремний термін

Грабував односельців під час окупації Харківщини: рецидивіст отримав тюремний термін

Рецидивіст, який спільно з росіянами грабував односельців під час окупації Харківської області, проведе за ґратами 10 років.

Про це повідомила прес-служба СБУ в Telegram-каналі. Як зазначається, доказова база, зібрана Службою безпеки, дозволила притягнути до відповідальності ще одного пособника російських окупантів.

"Зловмисником виявився 62-річний мешканець селища Новий Бурлук, який раніше неодноразово відбував покарання за тяжкі злочини. У період окупації населеного пункту він погодився стати "помічником" російського коменданта і допомагав рашистам мародерити будівлі місцевих жителів", - йдеться в повідомленні.

Співробітники СБУ затримали колаборанта у вересні 2022 року під час стабілізаційних заходів на звільнених територіях Чугуївського району. Суд призначив йому 10 років тюрми.

На початку повномасштабного вторгнення він добровільно запропонував власний будинок для "розквартирування" загарбників і складування їхньої зброї та боєприпасів. Також він орієнтував окупантів на місцевості і "наводив" їх на помешкання односельців для пограбування.

"Потім рашисти разом із колаборантом вдиралися до будинків людей і, погрожуючи зброєю, забирали гроші, автомобілі, побутову техніку та інше приватне майно. У разі спротиву – погрожували потерпілим та їхнім родичам фізичною розправою "на місці" або ув’язненням до місцевої російської катівні", - розповіли в СБУ.

Пізніше окупанти дозволили фігуранту забирати собі частину награбованих речей. Він міг вільно пересуватися в окупованому на той час районі.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору).

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України затримала російського агента у лавах українських військ. Він хотів “злити” росіянам напрямки контрнаступу ЗСУ.

Головне