Генштаб: Російскі загарбники безуспішно наступили на трьох напрямках

Генштаб: Російскі загарбники безуспішно наступили на трьох напрямках

Протягом доби на фронті відбулося понад 30 бойових зіткнень. Про це повідомляє прес-служба Генштабу ЗСУ.

Відомо, що російські загарбники безуспішно наступали на Лиманському, Бахмутському та Мар’їнському напрямках.

“Протягом доби противник завдав 22 авіаційних удари, здійснив близько 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою”, - йдеться в повідомленні.

  • На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційного удару в районі Ветеринарного Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів.
  • На Куп’янському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Кислівки та Котлярівки Харківської області. Також здійснював артилерійські та мінометні обстріли в області.
  • На Лиманському напрямку противник здійснив безуспішні наступальні дії в районах Невського та південніше Діброви Луганської області. Завдав авіаційних ударів та артилерійських обстрілів понад 10 населених пунктів у Донецькій області.
  • На Бахмутському напрямку противник здійснив безуспішні наступальні дії в районі Богданівки Донецької області.
  • На Авдіївському напрямку окупанти завдали авіаційного удару в районі Авдіївки. Здійснили артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів Донеччини.
  • На Мар’їнському напрямку захисники відбили усі атаки противника в районі міста Мар’їнка.
  • На Шахтарському напрямку ворог здійснив обстріли близько 15 населених пунктів Донецької області.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні просування українських військ. Здійснив артилерійські обстріли понад 30 населених пунктів на Херсонщині.

Як писав “Ми-Україна” раніше, російські загарбники за добу, 27 червня, втратили майже тисячу осіб – 930 військових. Загальна кількість втрат російської армії наразі з початку повномасштабного вторгнення складає 227 100 окупантів.

Головне