G7 працює над протидією продажу росією краденого українського зерна

G7 працює над протидією продажу росією краденого українського зерна

Країни "Групи семи" (G7) наразі працюють над схемою протидії продажу краденого українського зерна з окупованих територій. Це мають робити за допомогою хімічної ідентифікації походження зерна.

Про це розповів молодший міністр із питань продовольства і сільського господарства уряду Великої Британії Марк Спенсер, передає Reuters. Як зазначається, на конференції Міжнародної ради з питань зерна в Лондоні Спенсер заявив, що Британія відіграє провідну роль у схемі відстеження зерна з України.

Водночас країни G7 також тісно співпрацюють з Україною в цьому питанні.

"Ми вважаємо, що (хімічна ідентифікація – ред.) буде ефективним засобом для запобігання подальшим крадіжкам українського зерна", – пояснив британський чиновник.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Китай відмовився купувати російське зерно, попри наполегливі прохання Кремля. Відомо, що Китай останнім часом активно нарощує імпорт пшениці. В якості проблем, називаються фітосанітарні правила і транспортні проблеми. Крім того, рф активно поставляла Китаю електроенергію та алюміній.

Крім того, “зернова угода” була продовжена. Про це разом домовилися Україна, Туреччина, ООН та росія. Експорт українського зерна Чорним морем відбуватиметься ще як мінімум два місяці від 18 травня. Ердоган також додав, що його країна продовжить зусилля щодо виконання всіх положень “зернової угоди”. Вона виконувати всі її умови. Також турецькі судна у рамках експортної “зернової угоди” тепер зможуть заходити у порти Миколаїв та Ольвія в Миколаївській області.

Головне